Wereldgodsdiensten (49.85€/ maand)

Wereldgodsdiensten

Wereldgodsdiensten studeer je gemakkelijk bij NHA Thuisstudies (BE). Zij hebben zeker en vast een opleiding die bij jou past. Kortom geef een boost aan je carrière, hobby en algemene kennis.

Wereldgodsdiensten: details

Omschrijving: Leer de belangrijkste wereldgodsdiensten kennen Welk antwoord geven godsdiensten op levensvragen? Wat is de Sharia? Wat is het verschil tussen agnosticisme en atheïsme? Leer godsdiensten kennen en ontdek wat ze betekenen in de wereld. Welke overeenkomst hebben de vijf grootste godsdiensten? Ze bieden allemaal in de vorm van een verhaal een verklaring voor het ontstaan van de wereld. Leer de overeenkomsten en de verschillen kennen tussen de vijf grootste wereldgodsdiensten: Christendom Hindoeïsme Boeddhisme Jodendom Islam Religie in België van 1850 tot nu Welke rol speelt religie in de Belgische samenleving? Hoe veranderde godsdienst de samenleving en hoe veranderden godsdiensten? Leer welke rol religie dagelijks in België speelt. De cursus Wereldgodsdiensten gaat ook dieper in op seculiere levensbeschouwingen, zoals: humanisme atheïsme agnosticisme Welke vragen stellen godsdiensten? Maak kennis met de begrippen die gebruikt worden om religies te bestuderen. Leer op welke vragen godsdiensten antwoord bieden. Leer de verschillen kennen tussen de begrippen: zingeving, levensbeschouwing, religie en godsdienst. Hoe ziet godsdienst eruit? Een huwelijk in een katholieke kerk ziet er anders uit dan een hindoeïstische bruiloft. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen en zijn er ook overeenkomsten? Leer de symbolen en rituelen van godsdiensten kennen. Zie hoe mensen godsdienst vormgeven in gebouwen, boeken, kunst en rituelen. Bepaalt godsdienst de grens tussen goed en fout? Wat keuren we goed en wat keuren we af? Waarom? Welke grens trekt een godsdienst tussen goed en fout? Welke invloed hebben godsdienstige ideeën over goed en fout op de samenleving? Leer de ethiek van religie kennen.

Categorie: Hobbycursussen|Persoonlijke Ontwikkeling

Prijs:  299 EUR (maandelijks 49.85 EUR)

Studieduur: 6 maanden

Voor meer informatie en om te bestellen, klik hier

Indien er velden op deze pagina blanco zijn, wil dit zeggen dat deze informatie voor Opleidingsaanbod.eu onbekend is. Maar laat dat je zeker niet tegen houden om verder op zoek te gaan naar je ideale opleiding!

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Vaak komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. Opleidingsaanbod.eu heeft geen enkele invloed op de prijs die getoond wordt.