Thuisstudie

Thuisstudie om op een gemakkelijke manier bij te leren. Het aanbod van onderwerpen voor thuisstudie is heel groot. Heb je interesse in een opleiding talen, dan heb je keuze te over van een thuisstudie Deens, een thuisstudie Bulgaars, Fins of zelfs Swahili. Uiteraard zijn ook de klassiekers waaronder thuisstudie Engels en Frans beschikbaar. Daarnaast zijn er nog heel wat opleidingsgerichte cursussen. Denk dan bijvoorbeeld aan een thuisstudie kinderzorg, nagelstyliste, maar ook tuinarchitect of reisagent vind je er terug. De mogelijkheden zijn enorm. Hierdoor vind je zeker en vast de cursus die jij zoekt! Bovendien kan je ook perfect met thuis studeren je diploma behalen. Kortom bekijk ons opleidingsaanbod thuis studeren!

Start vandaag je nieuwe toekomst! Behaal je diploma via Thuisstudie.

Thuisstudie: overzicht

No post found

Thuisstudies: waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een online opleiding of thuisstudies kan volgen. Je wil je verder verdiepen in een materie waar je al zeer lang interesse voor hebt. Misschien moet je op professioneel vlak je wel verdiepen in een bepaald onderwerp. Heb je door omstandigheden je hogeschool carrière niet kunnen afwerken, dan zijn thuisstudie opleidingen ideaal!

Online opleidingen

Online opleidingen zijn er in alle soorten en onderwerpen. Belangrijk is dat ze vooral afgestemd zijn op jouw interesses en ritme. Er is ruim voldoende keuze in thuis studies. Je studeert waar en wanneer je wil. Je bepaald vaak ook zelf wanneer je eventuele examens aflegt. En als kers op de taart worden je inspanningen beloond met een mooi diploma.

Wat kost een thuisstudie?

Wil je graag een thuisstudie doen, dan is het altijd nuttig om op voorhand na te gaan wat de globale kost van deze opleiding is. Is het bedrag dat je betaalt voor de opleiding een vaste kost die de totale thuisstudie bekostigt? Komen er nog extra kosten bij? Krijg je een tussenkomst van je werkgever, is er een fiscaal voordeel of heb je recht op een studiefinanciering? Allemaal argumenten die meebepalen om de opleiding betaalbaar en interessant te maken.

Checklist bij thuisstudie

Ben je van plan een om een thuisstudie te volgen, dan kunnen volgende tips een nuttige leidraad zijn:

 • voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden
 • wat is de kwaliteit van de opleiding
 • kan je een diploma behalen
 • is er steun van mijn omgeving om de opleiding te volgen
 • ben ik voldoende gemotiveerd
 • hoeveel tijd kost de opleiding mij en wil ik deze daaraan spenderen
 • is het volgen van deze opleiding voor mij het beste via afstandsonderwijs?

Thuisstudie: Studeren met zelfdiscipline

Als je een thuisstudie volgt, kan je een mooi en kwalitatief diploma toevoegen aan je CV. Er is ruim voldoende keuze aan onderwerpen en opleidingen. Maar je moet wel over voldoende zelfdiscipline beschikken om een zelfstudie door te nemen en af te ronden. Je moet niet naar de les. Je gaat niet naar verplichte college’s… Nee je doet het thuis volgens jouw tijdsbesteding en planning. 

Tips bij thuisstudies

Thuis studeren kan bepaalde valkuilen met zich meebrengen. Er zijn heel wat verleidingen die je van je planning kunnen afbrengen. Het idee dat je nu in je bed blijft liggen en morgen zal starten… Thuis kan er ook heel wat afleiding zijn. Zorg daarom voor een ideale plek waar je ongestoord kan studeren. Een aantal tips bij het thuis studeren:

 • Zorg dat de ruimte waarin je studeert opgeruimd is
 • maak een realistische planning
 • beweeg tijdens je pauzes
 • zorg voor gezonde tussendoortjes
 • hou sociaal contact
 • hou je doel voor ogen
 • het lukt vast onder het motto, herhaal, herhaal, herhaal of oefen, oefen, oefen…. 

Thuisstudies: opnieuw de draad oppikken

Je start een thuis opleiding en begint met vol enthousiasme te studeren. Uiteraard zijn deze opleidingen vaak niet op 1, 2, 3 afgerond. Dan geurt het al eens dat je de cursus opzij legt en nadien de motivatie niet kan vinden om de draad weer op te pikken. Praat met iemand over de opleiding. Als je de reden voor je studie opnieuw opfrist zal je snel de motivatie vinden. Je kan ook de vorige hoofdstukken even opfrissen. zo ben je snel weer mee. 

Stoorzenders bij het studeren

Thuis studeren vraagt heel wat discipline. Je kan het jou wat gemakkelijker maken door een aantal stoorzenders uit te schakelen. Zo kan je langer, ongestoord studeren:

 • Heb je geen rustige ruimte om te studeren, ga dan naar de bib
 • Zet je telefoon uit. Zet hem pas na het studeren weer aan
 • Studeer aan een lege tafel in een ruimte waar géén televisie staat

Indien er hierboven velden op deze pagina blanco zijn, wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor Opleidingsaanbod.eu. Laat dit je absoluut niet tegenhouden om verder te kijken naar de gepaste opleiding.

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Misschien komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. Opleidingsaanbod heeft geen enkele invloed op de prijs die getoond wordt.