Rouwverwerking (85.8€/ maand)

Rouwverwerking

Rouwverwerking studeer je gemakkelijk bij NHA Afstandonderwijs (BE). Zij hebben zeker en vast een opleiding die bij jou past. Kortom geef een boost aan je carrière, hobby en algemene kennis.

Rouwverwerking: details

Omschrijving: Cursus Rouwverwerking; praktische handvatten om met verlies om te gaan We krijgen in ons leven allemaal te maken met verliezen. Er wordt dan al snel gedacht aan het verlies van een dierbare bij overlijden, maar ook een scheiding of het verlies van een huisdier kan rouw met zich meebrengen. Het kan moeilijk zijn om met zo’n ingrijpend verlies om te gaan en houvast te vinden tijdens het rouwproces. De cursus rouwverwerking biedt hierin steun. Hoewel er bij rouw al snel wordt gedacht aan overlijden zijn er veel meer verliezen waar rouw bij komt kijken. Denk hierbij aan het verlies van een relatie (echtscheiding, emigratie of het verbreken van contact) of het verlies van gezondheid (psychisch, lichamelijk, ongeval met blijvend letsel, chronische of progressieve aandoening) Maar ook onzichtbare of levende verliezen (ongewenste kinderloosheid, alleenstaand, abortus of een droom die niet uitkomt) en het verlies van bestaanszekerheid (ontslag, faillissement, et cetera) kan rouw met zich meebrengen. Tijdens de cursus rouwverwerking leer je meer over deze verschillende soorten verliezen. Leer omgaan met rouw in de cursus Rouwverwerking Wanneer je te maken krijgt met verlies ga je door een proces van rouw. Hoe je omgaat met een ingrijpend verlies verschilt per persoon. De cursus rouwverwerking geeft niet alleen meer inzicht in de verschillende vormen van verlies maar ook in welke emoties bij verlies komen kijken. Je krijgt kijk op de verliezen in jouw eigen leven en de impact die deze verliezen hebben gehad. Ook leer je hoe je om moet gaan met heftige emoties. Het rouwproces kan veel energie kosten terwijl het leven gewoon doorgaat. Het is daarom belangrijk houvast te vinden in dit proces zodat je weer terug kunt veren. Tijdens de cursus rouwverwerking leer je daarom wat jou kan helpen in het rouwproces, wat veerkracht is en hoe je deze kunt vergroten. Het onderwerp“leren leven mét verlies” komt aan het einde van de cursus aan bod. Vind houvast tijdens het rouwproces De cursus rouwverwerking is geschikt voor iedereen die wil leren omgaan met verlies en op zoek is naar houvast tijdens het rouwproces. De cursus is laagdrempelig en kan daarom door iedereen gevolgd worden. Hiervoor is geen specifieke vooropleiding vereist. Zo werkt studeren bij NHA

Categorie: Beroepsopleidingen|Persoonlijke Ontwikkeling

Prijs:  429 EUR (maandelijks 85.8 EUR)

Studieduur: 5 maanden

Voor meer informatie en om te bestellen, klik hier

Indien er velden op deze pagina blanco zijn, wil dit zeggen dat deze informatie voor Opleidingsaanbod.eu onbekend is. Maar laat dat je zeker niet tegen houden om verder op zoek te gaan naar je ideale opleiding!

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Vaak komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. Opleidingsaanbod.eu heeft geen enkele invloed op de prijs die getoond wordt.