“Medische terminologie” ( 138.9EUR)

"Medische terminologie"

“Medische terminologie” gemakkelijk te studeren bij Laudius.be. Met deze erkende thuisstudie kan je een boost geven aan je carrière, hobby of algemene kennis. Je kan onmiddellijk starten. Bovendien hoef je ook geen inschrijvingsgeld te betalen. Kijk snel verder en overtuig jezelf!

“Medische terminologie”: details

Omschrijving: “In de moderne gezondheidszorg worden veel typisch medische termen gebruikt. Haast onbegrijpelijk voor wie er geen verstand van heeft, maar essentieel in de communicatie tussen medisch professionals. Ben je werkzaam in de gezondheidszorg en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Of heb je de ambitie om in de zorg te gaan werken? Dan is de cursus Medische Terminologie iets voor jou. In deze cursus leer je de belangrijkste begrippen in de medische wereld kennen waarmee je terecht kunt in een groot aantal functies binnen de zorg.  ” “” “” “De cursus Medische Terminologie bestaat uit een aantal onderdelen: Inleiding in de medische terminologie Je maakt kennis met het vakgebied van de medische terminologie en leert een aantal basisbegrippen die veel gebruikt worden in de medische wereld.   Het menselijk lichaam Je verdiept je in de vaktermen rondom het menselijk lichaam. Zo bekijk je de opbouw en de topografie van het lichaam en leer je de medische termen die hierop van toepassing zijn.   Cel- en weefselleer Je maakt kennis met het vakgebied van de pathologie en leert de vaktermen die te maken hebben met cellen en menselijk weefsel.   Organen en ledematen Een mens bestaat uit verschillende lichaamsdelen en organen. Je verdiept je in de opbouw van het menselijk skelet, de borst- en buikholte, het hoofd en de hals, en het grootste menselijke orgaan: de huid.   Ademhaling en spijsvertering Van de zogeheten ?automatische processen? in het menselijk lichaam zijn de ademhaling en de spijsvertering de bekendste. Je verdiept je in het spijsverteringsproces en bestudeert de luchtwegen van de mens.   Hart en bloedvaten Je maakt kennis met een aantal bekende termen op het gebied van hart en bloedvaten. Je leert meer over de bloeddruk, bloedgroepen, bloedvaten en het lymfatisch systeem.   Het zenuwstelsel Het zenuwstelsel verspreidt zich door het hele lichaam. Je bestudeert de opbouw en de werking van het zenuwstelsel, het ruggenmerg en de verwerking in de hersenen.   Het hormonale systeem Je maakt kennis met de werking van hormonen in de hersenen en leert alle relevante termen op het gebied van hormonen en aandoeningen aan het hormonale stelsel.   Zwangerschap en bevalling Je verdiept je in het zwangerschapsproces, de ontwikkeling van het ongeboren kind en het geboorteproces.   Erfelijkheid Je maakt kennis met de erfelijkheidswetten en leert welke effecten chromosomen en afwijkingen in de structuur hebben op een persoon.   Psychische aandoeningen Naast fysieke aandoeningen maak je ook kennis met de medische terminologie op het gebied van psychische aandoeningen. Je leert de meest voorkomende aandoeningen kennen en maakt kennis met vaktermen uit de toegepaste therapie.   Ziekteverwekkers Indringers in het lichaam kunnen een ziekte veroorzaken. Je bestudeert verschillende ziekteverwekkers en de werking van medicijnen zoals antibiotica. ”

Prijs: 138.9 EUR

Categorie: “Gezondheid & Welzijn”

Studieduur: 6 months

Voor meer informatie en om te bestellen, klik hier

Indien er velden op deze pagina blanco zijn, wil dit zeggen dat deze informatie voor Opleidingsaanbod.eu onbekend is. Maar laat dat je zeker niet tegen houden om verder op zoek te gaan naar je ideale opleiding!

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Vaak komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. Opleidingsaanbod.eu heeft geen enkele invloed op de prijs die getoond wordt.